Coach en schaduwmanager

Jouw groei staat centraal

Hoe actief werk jij aan je eigen ontwikkeling? Ieder mens ontwikkelt zich. Bewust of onbewust. Als coach help ik jou graag om meer bewust bezig te zijn met jouw ontwikkeling, en je vragen daarover. Blijf groeien! Dit is niet alleen mijn eigen motto (alhoewel de praktijk altijd weerbarstig is!), maar ook iets wat ik jou gun.

Jouw vraag staat centraal

In coaching staat jouw vraag centraal. Dat kan gaan om een probleem waar je tegen aan loopt, of juist een hele mooie uitdaging waar je voor staat. Veel mensen met wie ik een coachingsgesprek heb mogen voeren, hebben vragen over persoonlijke effectiviteit, of ervaren een zoektocht in hun leven. Als mens. Als professional. In jouw zoektocht ben ik graag jouw gesprekspartner. Want dat is coaching voor mij: geen therapie op de bank, maar een goed gesprek in gelijkwaardigheid. Vanuit je vraag (het pijnpunt) en via je werkpunt (wat is de onderliggende oorzaak) werken we toe naar je actiepunt (wat ga je anders doen?). Als coach is het mijn taak om ervoor te zorgen dat jij een antwoord vindt op jouw vraag. Dat doe ik door vragen aan je te stellen en om te reageren op jouw antwoorden. Ik zal ook aangeven wat jouw antwoorden met mij doen. Ik stel vragen die soms schuren. Daarnaast maak ik gebruik van allerlei leuke werkvormen en oefeningen, die je ook na afloop kunt gebruiken. Mensen die ervaring hebben met mij als coach omschrijven mij als persoonlijk, doortastend, nuchter en confronterend.

Kwartje valt

Herken je dat? Dat gevoel dat het kwartje valt? Dát gevoel hoop ik bij je te bewerkstelligen. Ik ben je graag van dienst als je op zoek bent naar een volgende stap in zelfkennis. Of als je wil groeien naar een nieuwe rol, dan wel als je je in je rol wilt herontdekken. Zo coach ik graag mensen in complexe organisaties in functies waarin het persoonlijk functioneren uiteindelijk bepaalt of je succesvol kunt zijn. Succesvol voor jezelf, en succesvol voor de mensen om je heen. Als jij strategisch, pragmatisch èn met gevoel wil werken, ben ik graag je gesprekspartner. Ook als je op zoek bent naar een goede werk-privébalans ben je met je coachingsvraag bij mij aan het juiste adres.

Schaduwmanagement: coaching on the job

Begin je net aan een nieuwe baan als manager of bestuurder? Of heb je het gevoel dat je vast begint te lopen? Dan kan het prettig zijn om gebruik te maken van schaduwmanagement. Schaduwmanagement is niet hetzelfde als coaching. Bij schaduwmanagement zet ik wél mijn eigen inhoudelijke kennis, expertise en ervaring in. Die mag jij gebruiken. Als schaduwmanager denk ik op de achtergrond mee met jou, in je rol als directeur of manager in het publieke domein. Ik ben er voor jou. Met een luisterend oor en vanuit mijn eigen expertise als bestuurder, manager en toezichthouder bied ik nieuwe inzichten en mogelijke oplossingen. Als je het fijn of nodig vindt bied ik ook praktische ondersteuning, bij je op het werk. In deze situatie ben ik wel meer zichtbaar.

‍Ik ben een ervaren bestuurder, manager en toezichthouder in het publieke domein. Zo heb ik grote bezuinigingen moeten doorvoeren, waarbij mijn visie en enthousiasme van grote betekenis was voor het behalen van resultaten. Ook heb ik organisaties geadviseerd over nieuwe vormen van samenwerking. Daarnaast is het mijn ervaring dat managers pas echt succesvol zijn, als hun medewerkers tot bloei komen. Regionale samenwerking, vooral op het gebied van ruimtelijke en sociale economie is daarbij een rode draad in mijn curriculum vitae. Een andere rode draad is het brede sociale domein, van WMO tot ggz en van ouderenzorg tot bewindvoering.

Zoals gezegd is schaduwmanagement niet hetzelfde als coaching, maar heeft het wel overeenkomsten. Het verschil is dat ik wel mijn kennis en ervaring inzet. Ik ben jouw sparringspartner. Als terugkoppeling krijg ik van mijn coachees vaak te horen dat ze graag van mijn kennis gebruik maken.

Praktisch

Een coachingsgesprek of schaduwmanagement kan alleen succesvol zijn als het contact tussen coachee en coach goed is. Want pas als er een klik is tussen jou en mij is er ook ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan waarin we de grenzen van het discomfort opzoeken. Daarom voer ik eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je. Mocht er sprake zijn van een wederzijdse klik, dan bepalen we daarna samen hoe het traject eruit komt te zien. Wat je coachdoel is, bepaal je zelf. Samen spreken we het aantal sessies af en de locatie. Een sessie duurt maximaal anderhalf uur. Omdat ik wil dat coaching voor iedereen bereikbaar is, hanteer ik tarieven naar draagkracht. In veel gevallen zijn werkgevers overigens bereid bij te dragen aan coaching. Het volle tarief is € 250 per sessie van anderhalf uur. Een abonnement van vijf gesprekken, kost € 1.000. Tussentijds contact per mail of e-mail is inbegrepen. Wil je eens kennismaken en ontdekken wat ik kan betekenen voor jou? Neem dan contact met mij op.

Wat zeggen anderen over mij?